Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie

http://abish.byui.edu/specialCollections/westernstates/search.cfm

De website geeft informatie over 12 verschillende Staten. De Brigham Young University in Idaho is verantwoordelijk voor deze website. In totaal staan er bijna 700.000 indexen van huwelijken op tot aan 1930 en voor de staten Arizona, Idaho en Nevada nog later.

De 12 Staten die op deze website staan zijn: Alaska, Arizona, Californië, Colorado, Idaho, Montana, Nieuw Mexico, Nevada, Oregon, Utah, Washington en Wyoming.

 


http://www.ark-ives.com/research/materials.asp

 

Deze website van de Staat Arkansas biedt databases aan met land records, pensioenen van Confederate militairen en huisrecords. Verder registratieformulieren en vragenlijsten uit 1911 van Confederate Veteranen en WWI ontslag records. U kunt ook zoeken in de Biodex, welke overlijdensadvertenties en manuscripten omvatten.


http://dlg.galileo.usg.edu/?Welcome

 

 

Deze website van de Staat Georgia biedt met een miljoen digitale objecten in meer dan 200 collecties bij 60 verschillende instellingen en 100 overheidsinstanties zeer veel informatie.


http://www.floridamemory.com/

Op deze website van de Staat Florida staan 163.000 gedigitaliseerde foto's, zeldzame documenten, pensioenaanvragen, WWI dienst kaarten, etc

http://indianadigitalarchives.org/

Op deze website van de Staat Indiana staan meer dan 2,7 miljoen doorzoekbare records van diverse pluimage.

 


 

http://history.ky.gov/

Op deze website van de Staat Kentucky staat uitgebreide informatie over de Burgeroorlog. Ook een database van 100.000 namen getranscribeerd van begraafplaatsen in Kentucky, plus documenten, afbeeldingen en nog veel meer.

 


 

http://www.mainememory.net/

 

Op deze website van de Staat Maine vindt u duizenden historische items van 200 verschillende organisaties.

 


 

http://www.sec.state.ma.us/arc/

 

Op deze website van de Staat Massachusetts vindt u informatie die de moeite waard is, zelfs als u geen voorouders heeft die naar deze Staat zijn vertrokken. De database van passagiers die aangekomen zijn in Boston is zeer uitgebreid. Het lopende passagiersindexering project, wordt maandelijks bijgewerkt, en streeft naar 1 miljoen immigranten, die tussen 1848 en 1891 aankwamen. Verder databases met geboorte-, huwelijks-en overlijdensakten tussen 1841-1915.


http://www.mnhs.org/index.htm

 

 

Op deze website van de Staat Minnesota staan tal van online records en indexen. Met inbegrip van indexen voor geboorte-en overlijdensakten, Staat volkstellingen, bouw en woningen geschiedenis en een gids voor plaatsnamen.

 

 

http://www.sos.mo.gov/mdh/

 

 

Op de website van de Staat Missouri vindt u het Rijksarchief en de bibliotheek van de Staat samen. Tevens wordt er samengewerkt met de historische vereniging van Missouri. Er is een bijzondere collectie van foto’s en oude kranten te vinden. Daarnaast ook databases met militaire records, naturalisatie documenten, land octrooien en geboorte-en overlijdensakten.

 

http://www.archives.nysed.gov/aindex.shtml

Op de website van de Staat New York zijn veel gegevens te vinden van de Burgeroorlog. Een database van meer dan 360.000 soldaten bied vele mogelijkheden. Ook testamenten zijn hier te vinden.

 

http://www.ohiomemory.org/

 

Op de website van de Staat Ohio vindt u meer 50.000 afbeeldingen van de geschiedenis van Ohio. Verder informatie over begraafplaatsen, militaire bestanden en testamenten.


http://www.okhistory.org/

 

Op de website van de Staat Oklahoma vindt u een online encyclopedie van de geschiedenis van Oklahoma. Verder overlijdensbrieven, de territoriale volkstelling van 1890 en 1901 en loterij deelnemers (gedeeltelijk).


http://www.oac.cdlib.org/

 

Op de website van de Staat Californië vindt u bijna 20.000 online collectie gidsen met meer dan

170.000 digitale foto's en documenten.

 

http://www.barbsnow.net/Michigan.htm

Op deze website van de Staat Michigan vindt u een eenvoudige startpagina die doorverwijst naar een doorzoekbare database met bijna 1 miljoen overlijdensakten (1897-1920),  foto’s en verslagen van de Burgeroorlog, kaarten en nog veel meer.


http://www.tshaonline.org/

 

Op deze website van de Staat Texas kunt u uw voorouders vinden in de Lone Star, het Handboek van Texas. Verder 57.000 online pagina's van de Southwestern Historische Quarterly. U kunt ook de Texas Almanak raadplegen. In de almanak vindt u een doorzoekbare database van steden van Texas.

 

http://www.virginiamemory.com/collections/

 

Op de website van de Staat Virginia vindt u een indrukwekkende digitale collectie per onderwerp. Ook veel gerechtelijke informatie, oorlogsdocumenten, veteranen informatie, etc.


http://www.digitalarchives.wa.gov/

 

 

Op de website van de Staat Washington (een van de beste van alle Staten) kunt u zoeken op naam, trefwoorden of een combinatie hiervan. Er zijn bijna 30 miljoen doorzoekbare records op deze site. Te vinden zijn bestanden van de burgelijke stand, volkstellingen, land records, militaire verslagen en naturalisatie documenten.

 

http://www.wisconsinhistory.org/

Op de website van de Staat Wisconsin kunt u 1 miljoen geboorteaktes vinden. Daarnaast 400.000 aktes van overlijden en 1.000.000 huwelijksaktes. Ook nog 150.000 doodsbrieven, biografische schetsen, Burgeroorlog bestanden, oude foto's en historische artikelen. Als u een kopie wilt dan kunt u de Wisconsin Genealogisch Research Service inschakelen voor kunnen zij u helpen naar het vinden van bestanden. Kosten tussen de € 15 en € 20.

 

http://genealogy.az.gov/

Op de website van de Staat Arizona kunt geboorteaktes vinden (1855-1934) en overlijdensaktes (1844-1959). Alle aktes kunnen met behulp van Adobe gedownload worden.


http://www.coloradohistoricnewspapers.org/Default/Skins/Colorado/Client.asp?Skin=Colorado&AW=1321369784792&AppName=2

Op deze website van de Staat Colorda kunt u bladeren door het verleden van Colorado. De website is een combinatie van de historische vereniging en de bibliotheek van Colorado. Meer dan 500.000 pagina's van 163 kranten die gepubliceerd zijn in de staat tussen 1859-1923 zijn terug te vinden. De gehele collectie kan worden doorzocht in een keer, of u kunt individuele titels en zoeken in alleen artikelen, foto's of advertenties.

 

http://198.173.15.34/NR/default.aspx

Deze website is van de Staat Illinois. Op deze website staan 500.000 naturalisatie records tussen 1871-1929 zelfs als uw nabestaanden zich niet vestigden in Chicago, Illinois is de kans groot dat u hier informatie kunt vinden. Veel intentieverklaringen werden namelijk hier ingedeeld. De naturalisatie-database is doorzoekbaar op naam, op gedeeltelijke naam, geboortedatum, geboorteplaats en zelfs op beroep.

 

http://www.cookcountygenealogy.com/ 

Deze website is ook van de Staat Illinois. Maar dit keer gaat het om de bestanden van de burgelijke stand. Het is gratis om te zoeken in deze collectie van meer dan 8 miljoen geboorte (75-plus jaar oud), huwelijk (50-plus jaar oud) en overlijden (20-plus jaar oud) documenten. Het downloaden van een werkelijke akte kost €15.


http://nvshpo.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1278&Itemid=382

Deze website van de Staat Nevada bevat de Federale census records van 1860 t/m 1880 en van 1900 t/m 1920.

 

http://archives.utah.gov/research/indexes/20842.htm

Deze website van de Staat Utah bevat meer dan 250.000 overlijdensaktes (1904-1958) in een makkelijk doorzoekbare database. Met afbeeldingen van de originelen.

Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch