Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Enkele algemene website over genealogie in Amerika

www.Ancestry.com 

Een van de best betaalde websites. Summier zoeken is mogelijk wil men meer inzien dan dient men een abonnement te nemen. Een abonnement voor 1 jaar voor alleen Amerika is 117 euro.  Een abonnement voor 1 jaar voor de hele wereld is 220 euro. Bij beide opties geldt dat er geen extra kosten zijn. Alle scans zijn online.  Er bestaat ook de mogelijkheid om per maand een abonnement af te sluiten.  Mocht u familie hebben in Amerika dan is deze website het geld waard. Er bestaat ook een mogelijkheid om  een trial van twee weken af te sluiten dan betaald u niets. Dan heeft u de mogelijkheid om zoveel mogelijk informatie te zoeken zonder kosten. Er wordt wel om een credit card gevraagd en zaak is wel dat u zelf de termijn in de gaten houdt anders wordt het alsnog betalen.

Verder verstrekt Ancestry  op bijzondere feestdagen gratis toegang tot bepaalde delen van de website.  Bijvoorbeeld op Labour Day (eerste maandag in September) , Veterans Day (11 November). Een goede link is de blog van Ancestry. Hierop worden al deze mogelijkheden/aankondigingen vermeld.  http://blogs.ancestry.com/ancestry/

 

Een betaalde website met 1.5 biljoen records. Recent zijn er aan deze website 40 miljoen aktes van de burgelijke stand toegevoegd. Verder ook 110 miljoen krantenpagina’s. Deze pagina’s gaan terug tot 1753. Voor ongeveer 40 euro per jaar kunt u lid worden van deze site. Een prettige service is de monitor. Als er bestanden worden toegevoegd die namen bevatten van u gezochte voorouders krijgt u automatisch een email. Naast allerlei aktes biedt deze website ook de mogelijkheid om een Gedcom bestand toe te voegen en hiervan een stamboom te maken. U kunt ook een stamboom maken zonder eerst een Gedcom bestand toe te voegen. Als laatste kan Archives.com u attenderen op lokale onderzoekers. Deze onderzoekers kunnen tegen een geringe vergoeding informatie voor u uitzoeken op locatie.

Dit onderdeel van Ancestry is gratis en zeer uitgebreid. Met meer dan 17 miljoen berichten en aparte forums voor familienamen. Een zoekvraag is hier gemakkelijk gesteld en beantwoord. Bijna de hele wereld is present bij deze website.

 
Deze website is zeer uitgebreid. Er staan alleen maar links op gecategoriseerd op verschillende onderwerpen. Het is soms zoeken, zoeken, zoeken. Momenteel staan er meer dan 291.000 links op.


http://data.genealogytoday.com/  

Deze website biedt toegang tot unieke historische informatie die niet beschikbaar is elders online. De website is een goede ondersteuning voor het  toevoegen van meer historische context aan uw stamboom. Family Tree Connection richt zich op het leveren van getranscribeerde informatie afkomstig van scholen, universiteits jaarboeken, stadsgidsen, ledenlijsten van lokale clubs, kerkelijke registers en soortgelijke bronnen. Het is een betaalde website voor een redelijke jaarprijs van rond de 24 euro.

 

De uitgebreide online zoekmogelijkheden in de bestanden van de Mormonen zijn ongelofelijk. Inmiddels staan er bijna een biljoen records op deze site. De kans is groot dat u hier veel informatie vindt. Het is een kwestie van zoeken. De website is gratis.

 

De is de opvolger van Footnote. Deze website is na Ancestry een van de grootste betaalde websites. De collectie van fold3 is echter uitgebreider dan Ancestry op het gebied van immigratie en naturalisatie. Een onmisbare bron bij het zoeken naar voorouders in Amerika. Ook hier geldt dat er summier gezocht kan worden zonder betaald abonnement. En evenals bij Ancestry zijn op sommige dagen bepaalde records gratis.  Een simpele registratie biedt al toegang tot veel mogelijkheden. Een betaald abonnement kost rond de 60 euro per jaar of per maand rond de 9 euro.  Verder ook weer de mogelijkheid van een trial abonnement van 7 dagen.

 

Deze website bied de mogelijkheid, om je genealogische gegevens te publiceren(Internationaal), waardoor deze beschikbaar komen voor anderen. Voor meer gegevens dient men zich te registreren. Het zoeken op naam geeft minder resultaten dan www.ancestry.com. Verder tips, homepages, messageboards etc. Ook dit is een betaalde website. Er zijn drie verschillende abonnementen: Gold, Basic en Deluxe. Ook weer de mogelijkheid van een trial-abonnement van 14 dagen. Als bonus krijg je bij een abonnement de Family Tree Maker software. Persoonlijk vind ik dat je bij Ancestry en Fold3 meer krijgt voor je geld. De gebruiksvriendelijkheid van deze website is ook een stuk minder dan bij Ancestry en Fold3. Maar omdat er ook gratis informatie te vinden is deze website een vermelding waard.

 
Rootsweb is overgenomen door Ancestry maar de website zelf is tot nu toe nog steeds gratis. De website geeft praktische genealogische tips en handleidingen. Verder kan er gezocht worden in de Social Security Death Index, stambomen, forums, etc. Verder worden er ook voorbeelden verstrekt van formulieren die gebruikt kunnen worden tijdens de genealogische zoektocht in Amerika.

 

Een zeer uitgebreide website gerund door vrijwiliigers met informatie van huwelijksaktes, geboorte, overlijden, begraafplaatsen, dagboeken, etc. De vrijwillgers kunnen ook benaderd worden om te helpen bij een zoekvraag.

 

Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch