Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Kranten en tijdschriften

Voor genealogisch onderzoek naar  Amerikaanse families van de 20ste eeuwse is dit een goede website.  Meer dan 24 miljoen overlijdensadvertenties verschenen in Amerikaanse kranten van 1977 tot heden. Verder een collectie van 5700 verschillende historische kranten uit alle staten van Amerika. De database gaat terug tot 1690. Dit is een betaalde website. Er bestaat een mogelijkheid van een trial abonnement van 30 dagen voor 8 euro. Daarna betaal je 51 euro per jaar of 5 euro per maand.

 
Doorzoek kranten uit verschillende staten uit de periode 1880-1922. Gratis website met veel informatie.


www.familytreemagazine.com 

Een geweldige website met veel informatie.  Family Tree Magazine reikt verder dan genealogisch onderzoek en omvat ook familiereünies, scrapbooking en historische reizen. Dit is een Amerikaans magazine, niet te verwarren met Family Tree Magazine uit het Verenigd Koninkrijk.  Verder ook een link naar een kinderwebsite over genealogie. Een papieren abonnement op dit tijdschrift kost 27 euro daar krijgt u 7 nummers voor. Een digitaal abonnement kost 18 euro.

 

Verschijnt zes keer per jaar. De papieren versie kost 32 euro per jaar. Het tijdschrift zelf is een goed kwaliteits tijdschrift voor genealogie. De website zelf is niet uitgebreid. Het enige wat interessant is zijn de “How to archives” deze bieden veel informatie en tips.

 
Een van de beste archieven die kranten aanbieden is Newspaper Archive. Deze website biedt meer dan een biljoen kranten. En niet alleen van Amerika maar van veel andere landen. Voor goede informatie uit kranten is 4 euro voor een maandabonnement geen geld.

 

Zoals de naam al suggereerd richt deze website zich alleen op kleine gemeenten. De collectie begint in 1865 en loopt door tot heden. Er staat uiteraard minder informatie op als op Newspaper archive maar deze website is gratis.

 

De titel zegt het al Internet Genealogy is een tijdschrift dat gespecialiseerd is in het gebruikmaken van internet bij Genelaogie. De website zelf is alleen een verwijzing naar het tijdschrift zelf.

Er wordt niet alleen genealogie met behulp van internet behandeld, ook geavanceerde methoden van genealogie zoals genealogische DNA-analyse komen aan bod.  Verder software en technologie reviews, case studies, databases en andere Internet-gerelateerde genealogie. Internet Genealogie verschijnt zes keer per jaar en is verkrijgbaar via een papieren abonnement en als een online magazine. Een abonnement kost 33 euro. De online editie kost 18 euro per jaar.

 
Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch