Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Overige handige websites
 Is een zogenaamde social-bookmaking website: een website om favoriete bookmarks(favoriete websites, bladwijzers) op te slaan en te delen met andere gebruikers. Deze website is niet alleen nuttig voor het bewaren van bookmarks, maar ook als een zeer efficiënte zoekmachine. Doordat de resultaten handmatig geplaatst zijn en aan elke resultaat een vorm van populariteit zit, worden de ongewenste websites en advertenties gefilterd.

  

Op deze website (een onderdeel van familiysearch) staat veel informatie omtrent de achtergond van genealogisch onderzoek. Je kunt o.a. bekijken welke  historische gegevens  beschikbaar zijn op diverse  plaatsen in de wereld en hoe ze ontsloten zijn. Verzoek zoekstrategieën om u verder op weg te helpen. U kunt u eigen kennis delen met anderen en leren van anderen. Kortom te veel om op te noemen.


http://www.archive.org/web/web.php

Wayback machine maakt het terugvinden van informatie van verloren pagina’s op internet mogelijk.

 

Google Book Search zoekt in 7 miljoen boeken, sommige met een full text. Er zijn vele boeken te vinden over verhalen van immigranten, andere genealogische boeken en geschiedenisboeken.

 

Een geweldige zoekmachine voor genealogie. Mocavo zoekt binnen honderdduizenden genealogische websites, vooral handig als u een achternaam zoekt dat ook een gewoon woord is.

 

Dit is een meta-zoekmachine op het gebied van genealogie. Het presenteert uw vondsten uit FamilySearch, Ancestry.com, Footnote en Flickr op een pagina. De zoekmachine duikt ook in catalogi van de minder bekende data providers, 233.432 in totaal. Door een gratis registratie kunt u bijhouden welke zoekopdrachten u heeft gedaan en de resultaten en bronnen toevoegen aan uw eigen bibliotheek.

 

Dit is wereld’s grootste virtuele bibliotheek. Van 10.000 bibliotheken ter wereld kan Worldcat u vertellen waar een boek zich bevindt. Er zijn 1,5 miljard items beschikbaar. Met een gratis account kunt u inloggen om lijsten, bibliografieën en recensies van de informatie die u vindt te creëren.


http://www.usa.gov/

Allerlei links naar websites van de Amerikaanse overheid.

 

Dit is een van de online telefoonboeken van Amerika. Deze website is handig om te zien of en waar uw familienaam voorkomt. Zo kunt u ook op het spoor komen van nieuwe generaties. Er zit echter een addertje onder het gras. De website biedt u tevens de mogelijkheid om door te klikken met de belofte dat u nog meer informatie krijgt over de persoon die u zoekt. U kunt rustig doorklikken, maar betaal NOOIT. De informatie die wordt aangeboden is veelal gratis te verkrijgen op andere websites of voor een veel redelijker bedrag. Gebruik deze website alleen dus voor het opzoeken van een (familie)naam.

 

 
Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch