Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Passagierslijsten

Een doorzoekbare index met 10 miljoen passagiersnamen. Deze passagiers kwamen tussen 1830 en 1892 aan in New York. Castle Garden was het eerste immigratie station in Amerika. In de jaren die volgen zullen er nog 2 miljoen passagiersnamen tot 1820 terug worden bijgevoegd. De website is gratis. Voor het inzien van de originele scans moet men zich wenden tot Ancestry of de Centra voor Familiegeschiedenis hier in Nederland.  

 
Een doorzoekbare database met passagierslijsten van 22 miljoen passagiers en personeel van de boten die aanlegde in Ellis Island en de haven van New York. De jaren 1892 t/m 1954 staan in deze database. De service is gratis. Een ingelijste passagierslijst of de afbeelding van het schip waarmee de voorouders hebben gevaard, kan gekocht worden indien gewenst.

 

Immigranten Voorouders is een project gesponsord door Center Brigham Young University’s. Dit project is ondergebracht bij het Centrum voor Familie Geschiedenis en Genealogie in Utah.

De database wordt gemaakt door vrijwiliigers.  De database is gratis en beslaat de jaren 1821-1924. Momenteel  zijn  Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië en Spanje terug te vinden. Nederland is nog niet verwerkt maar de database breidt steeds meer uit. 

Meer dan 500 vrijwillgers hebben gezamelijk meer dan 2 miljoen namen van 11.000 passagierslijsten van havens over de hele wereld verwerkt. De jaren 1492 t/m 1966 zijn terug te vinden.  De database is gratis. De interface is niet gemakkelijk. Het is lastig zoeken, maar wel het proberen waard.

 

Een uitgebreide website met rond de 3500 links naar veel informatie omtrent schepen, passagierslijsten. Verder ook kranten artikelen, foto’s van schepen, rederijen, etc.

 

 
Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch