Hollandroots
Tracing your Dutch ancestors
Websites voor bepaalde doelgroepen
http://www.rrb.gov/  Spoorwegen

In 1937 begonnen de Spoorwegen bestanden aan te leggen van hun personeel. Iedereen kan voor het bedrag van 20 euro een kopie krijgen van zo’n bestand mits de persoon is overleden. Bestanden voor 1930  bestaan ​​ook en zijn vaak verkrijgbaar bij openbare bibliotheken in de grote steden.

 
Familieleden die een beroep uitoefende en door dit beroep lid waren van een vakbond

Als uw familielid bijvoorbeeld een beroep uitoefende dat met electriciteit te maken had dan was hij aangesloten bij een vakbond, in dit geval het Internationale Broederschap van Elektrische Werknemers. Hier kunt u mogelijk informatie over hem of haar verkrijgen. De informatie die bekend is is afhankelijk van de jaren van de dienst. Er kan informatie bekend zijn over een huwelijk of kinderen. Daarnaast kan er ook een claim opstaan in geval van overlijden. Via onderstaande lijst kunt u hier meer informatie over vinden.


Pensioenbestanden (overheid)
Via http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_trade_unionskunt u een lijst bekijken van allerlei mogelijke vakbonden. Dus als een beroep gevonden hebt en u weet niet zeker of er vakbond aan gekoppeld is, kan deze lijst een hulpmiddel zijn.

Pensioen bestanden van voormalige werknemers bij de overheid kunnen op verzoek beschikbaar worden gesteld.  De overheidspensioenbestanden zijn van werknemers die werken bij de staat, provincie,  gemeentelijke instellingen, academische instellingen en de scholen. Elke staat heeft zijn eigen beleid inzake de inzage van deze bestanden.

Als algemene regel geldt, persoonlijke informatie over politiemensen, rechters en werknemers die betrokken zijn bij onderzoek naar o.a. kindermishandeling, zijn vertrouwelijk.

Via bovengenoemde lijst kunt u ook weer terugvinden waar u zou moeten zoeken.

 
 
 
Aktes van geboorte, trouwen, overlijden, echtscheiding, etc.
Archieven en bibliotheken
Begraafplaatsen
Census
Enkele algemene website over genealogie in Amerika
Enkele Nederlandse websites met informatie over emmigranten
Geografische websites en landrecords
Homesteadings act.
Kranten en tijdschriften
Militairen
Overige handige websites
Passagierslijsten
Sociale media
Websites voor beeldmateriaal
Websites voor bepaalde doelgroepen
Websites van diverse Amerikaanse Staten op het gebied van genealogie
Websites voor stambomen
WelcomeServicesAbout Contact LinksLinks for the Dutch